Секој од нас прави грешки кога пржи мелено месо. Ова се најчестите од нив:Не го замрзнувајте меленото месо во оригиналното пакување
Немојте да го замрзнувате месото кое ќе го пржите во оригиналното пакување. Ставете го во фолија, па потоа ставете го во пластична ќеса за храна.
Исцедете го вишокот вода
Меленото месо кога се динста испушта вода. Исцедете ја при готвењето за месото да има подобар вкус. Не се плашете, нема да загори.
Не го одмрзнувајте во микро
Не треба да го одмрзнувате меленото месо во микро, тоа само ќе го стврдне повеќе. Оставете го да се одмзрне на природен начин.
Замена за пржење: Еве како да подготвите крцкав помфрит во рерна
Топ 10 неверојатно вкусни Gotvi.mk рецепти со компири
Направете домашен песто сос со тестенини
Совет: Не ја фрлајте, искористете ја водата во која варите тестенини
Италијанско предјадење за цело семејство