Плескавиците се омилено месо на многумина, а во комбинација со кашкавал имаат уште подобар вкус.
Состојки:
- 100 гр кромид
- 2 феферонки
- 700 гр мелено свинско месо
- 300 гр мелено говедско месо
- 100 гр кашкавал
- 1 чешне лук
- 1 лажица црвен пипер
- 1 лажица вегета
- сол и масло
Подготовка:
- Кромидот и феферонките измешајте ги со двата вида мелено месо, додајте црвен пипер, вегета и сол, и малку лук, па се заедно измешајте во компактна смеса.
- Обликувајте плескавици и испржете ги на тава со масло.
- На врвот ставете кашкавал да се растопи.
Замена за пржење: Еве како да подготвите крцкав помфрит во рерна
Топ 10 неверојатно вкусни Gotvi.mk рецепти со компири