Поховани фета залчиња – крцкаво и вкусно

Поховани фета залчиња – крцкаво и вкусно

Има ли нешто повкусно од похован кашкавал или поховани маслинки и зденки? Одговорот е поховани фета залачиња кои се топат во уста.

Состојки:

  • 400 гр фета
  • 50 гр презла
  • 1 јајце
  • 1 лажица брашно
  • масло
  • зачини

Подготовка:

  1. Фета сирењето исечете го на коцки, јајцето изматете го и во него додадете зачини.
  2. Сирењето убаво поминете го во брашно, па во јајце, па во презла.
  3. Пржете на тава со масло додека не поруменат од двете страни.
  4. Забавата може да започне 🙂

Повеќе рецепти на Готви.мк

Печени тиквички со пилешко и зеленчук

Салата со рукола и пилешко

Полнет ананас со ориз и пилешко

Шпагети со гриловано пилешко и песто сос

ВИДЕО:  Рецепт за пилешко со 40 чешниња лук

Многу вкусно: Потпечена тава со пилешко месо и печурки

Pad Thai со пилешко