Кајгана за гурмани – кој пробал сака репете

Кајгана за гурмани – кој пробал сака репете

Кајгана за појадок, кајгана за вечера, кајгана кога нешто набрзина треба да приготвиме… Тоа е јадење кое се прави во секој дом, а ние ви нудиме вкусен рецепт за една поинаква кајгана во која ќе уживате.

Состојки:

  • 4 јајца 
  • 1 главица кромид 
  • 1 лажица лук во прав 
  • малку масло 
  • 3-4 парчиња леб

Подготовка:

  1. Парчињата леб ставете ги во чинија. На оган загрејте масло, па ставете ги парчињата со малку кромид  за да ја впијат аромата. 
  2. Изматете ги јајцата со зачини по желба, ставете го лукот во прав и малку масло. 
  3. Направете ја кајганата на масло. Мора да биде мека кога ќе ја тргнете од оган. 
  4. Ставете ја кајганата на парче леб, па поклопете со уште едно парче. 
  5. Може да декорирате со шунка или растопен кашкавал. 

    Уживајте во јадењето и гответе со љубов 🙂

Повеќе рецепти на Готви.мк

ВИДЕО: Топ 5 рецепти со јајца во Дубаи

ВИДЕО: Како да зготвите печени јајца на Шкотски начин

Печен спанаќ со јајца

ВИДЕО: Нема повеќе печење или пржење јајца, туку…

ВИДЕО: Готварски трик – како одеднаш да излупите 3 варени јајца