Солените палачинки имаат одличен вкус, а кога се со месо, вкусот за некого е уште подобар 🙂Овој ручек со сигурност ќе го собере целото семејство на трпеза.
Состојки:
- 300 мл млеко
- 2 јајца
- сол
- 150 мл минерална вода
- брашно
- 300 гр мелено месо
- главица кромид
- домат
- пиперка
- бибер
- лук
- масло
- оригано
Подготовка:
- Изматете ги млекото, јајцата и минералната вода во сад, потоа ставете сол и брашно и матете додека не добиете смеса за палачинки.
- Печете ги палачинките на тава премачкана со масло.
- За филот издинстајте ги кромидот, пиперката и меленото месо, а откако тоа ќе почне да ја менува бојата, додајте го и доматот и лукот. На крајот зачинете.
- Со смесата филувајте ги палачинките и послужете ги со гарнир од домат и краставица.
- Пријатен ручек!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
За сите гурмани – Палачинки кватро салами
Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт