Викенд ручек: Свинско месо во тава

Викенд ручек: Свинско месо во тава

 Ако сте љубители на свинското месо, ова е совршен ручек за вас.

Состојки:

  • 1 кг свинска кртина
  • 1 кг компири
  • 250 мл вода
  • сол
  • бибер
  • вегета
  • црвен пипер

Начин на подготовка:

  1. Месото се сече на коцки , компирите се лупат и сечат на коцки и сè се става во тава со масло.
  2. Се додаваат зачините, се става водата, па се покрива со фолија.
  3. Се пече околу 2 часа на температура од 200 степени.

Поврзани рецепти на Готви.Мк

Пијани печурки

Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки

Динстано телешко со печурки

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Брзо и посно: Печурки со сусам

Мусака со печурки

Печурки во бел сос