Направете традиционално македонско јадење на поинаков начин. Полнети поховани пиперки се одличен избор за ручек кој сите ќе ги собере на трпеза.
Состојки:
- 6 пиперки
- 3 јајца
- 250 гр урда
- брашно
- презла
- сусам
- сол
- масло
Начин на подготовка:
- Пиперките убаво се чистат, па се полнат со смесата која ќе ја направиме од изматените јајце, сол и урда.
- Пиперките кои сме ги наполниле убаво ги поминуваме во сад со изматени 2 јајца, сад со брашно, сад со презла и сад со сусам.
- Пржиме во тава со масло.
Специјалитет на денот: Пита со мелено месо
Лесковачка урнебес салата – одлична промена во кујната
Печени тиквички со пилешко и зеленчук