Нов данок во Грција: Секој турист ќе и плаќа до 4 евра дневно на државата

Нов данок во Грција: Секој турист ќе и плаќа до 4 евра дневно на државата

Во Грција од 1. јануари 2018 година  на сила ќе стапи таканаречен „туристички данок“. Тоа значи дека сите туристи во Грција ќе мораат на државата да и плаќаат надомест.

Надоместокот ќе изнесува 0,25 до 4 евра за ноќевање во зависност од рангот на сместувањето, а ќе се плаќа во текот на целата година, независно дали е сезона, или не.

„Туристичкиот данок“ е уште една од мерките за штедење на владата на Грција, договорена со меѓународните кредитори.

Прочитај поврзани Gotvi.mk вести:

Нес кафе 3,5 евра, тост 4 евра – Погледнете ги цените на оваа плажа кај Никити во Грција

ФОТО: 30 денари еспресо на плажа – Еве каде се овие цени

Тост 70 денари, пиво 80 денари – Е ова се добри цени на море!

Кафе и сок 60 денари – Оваа година одиме тука на море

240 денари за цреши, 150 денари за кило праски – еве ги цените за летување во Црна Гора

Нови правила во Грција: Казна од 150 евра ако носите свое пиење на плажа

Ќе патувате во Грција? – Внимавајте што носите преку граница зашто…

Погледнете ги цените во рестораните и кафулињата во Грција

Погледнете ги цените во супермаркетите во Грција

Читатели реагираат: Грција не е толку скапа за одмор! Еве ги цените

Нови правила за влез во Грција – Дали дојде крај на „патлиџан“ туризмот?

Гиро и пиво 6 евра: Ова се новите цени во Грција

 

Преземено од Прес24

singlepost_text