Џигерите се одлично јадење и многумина од нас уживаат во нивниот вкус. Ви препорачуваме да ги направите со сос од бело вино ида уживате во пофалбите за одличниот ручек.
Состојки:
- 500 гр свински џигери
- 2 главици кромид
- 1 лажица брашно
- 1 лажица вегета
- 3 чешниња лук
- 2 главици кромид
- 150 гр свежи печурки
- масло
- бело вино
Начин на подготовка:
- Се сече џигерот на долги парчиња, па ги пржиме на тава со масло заедно со печурките, лукот и кромидот кои претходно ситно сме ги исечкале.
- Ставаме вегета во садот, па потоа и бело вино и оставаме да се динстаоколу триесетина минути.
- Брашното и павлаката се мешаат во сад настрана и со нив се полева џигерот кога се сервира во чинија.
Совет: Не ја фрлајте, искористете ја водата во која варите тестенини
Италијанско предјадење за цело семејство
Посно и вкусно: Фурнарини за 1 минута
Пица лазањи – рецепт кој сите го бараат