Ви нудиме одличен рецепт за тесто за домашни фурнарини кои ќе бидат како од ресторан
Состојки:
- 250 мл топла вода
- 2 лажици квасец
- 2 лажици сол
- 3 шолји брашно
- 2 лажици масло
- 1 лажица мед
Начин на подготовка:
- Квасецот и медот се мешаат во сад со топлата вода и по петнаесетина минути се додаваат сол, масло, пола од брашното и се меша. Додавајте брашно постепено додека не го искористите цело, за да се добие меко, нелепливо тесто.
- Измесете го тестото и оставете го да нарасне па обликувајте тесто за фурнарини.
- Намачкајте го со путер и додадете додатоци по желба.
- Печете 10 минути на 250 степени.
Поврзани рецепти на Gotvi.mk:
Детски роденден? Еве брз и вкусен рецепт за мини пици
ВИДЕО: Пица која се прави во филџан за неколку минути
Посно и вкусно: Фурнарини за 1 минута
Пица лазањи – рецепт кој сите го бараат