Бело месо со печурки – секој залак е сочно уживање

Бело месо со печурки – секој залак е сочно уживање

Направете пилешко месо со печурки, вкусен рецепт за кој ви треба малку време.

Состојки:

  •  1 кл пилешки стек
  • 1 тегла шампињони
  • 2 павлаки
  • 1 чаша бело вино
  • 1 лажиче буковец
  • 2 лажици сенф
  • 1 лажичка оригано
  • сол

Начин на подготовка:

  1. Месото се сечка на ситни парчиња и се става да се пржи.
  2. Му се додаваат шампињоните, па сенфот, солта, ориганото, буковецот.
  3. Се пропржува, а потоа се додаваат павлаките, па се пржи дополнителни 2 минути и се става виното.
  4. Се остава да крчка на тивко додека да биде готово месото.

Добар апетит

Поврзани вести на Готви.мк

Печени тиквички со пилешко и зеленчук

Салата со рукола и пилешко

Полнет ананас со ориз и пилешко

Шпагети со гриловано пилешко и песто сос

ВИДЕО:  Рецепт за пилешко со 40 чешниња лук

Многу вкусно: Потпечена тава со пилешко месо и печурки

Pad Thai со пилешко

Посно и вкусно: Фурнарини за 1 минута

Пица лазањи – рецепт кој сите го бараат

Пица салами