Направете пилешко месо со печурки, вкусен рецепт за кој ви треба малку време.
Состојки:
- 1 кл пилешки стек
- 1 тегла шампињони
- 2 павлаки
- 1 чаша бело вино
- 1 лажиче буковец
- 2 лажици сенф
- 1 лажичка оригано
- сол
Начин на подготовка:
- Месото се сечка на ситни парчиња и се става да се пржи.
- Му се додаваат шампињоните, па сенфот, солта, ориганото, буковецот.
- Се пропржува, а потоа се додаваат павлаките, па се пржи дополнителни 2 минути и се става виното.
- Се остава да крчка на тивко додека да биде готово месото.
Добар апетит
Поврзани вести на Готви.мк
Печени тиквички со пилешко и зеленчук
Полнет ананас со ориз и пилешко
Шпагети со гриловано пилешко и песто сос
ВИДЕО: Рецепт за пилешко со 40 чешниња лук
Многу вкусно: Потпечена тава со пилешко месо и печурки
Посно и вкусно: Фурнарини за 1 минута