Македонската трпеза никако не може да помине без вкусно гравче. Манџа или гравче тавче, навистина не е важно, сите уживаме во овој традиционален рецепт кој освен што има супер вкус, исто така и е исклучително здрав.Гравот е богат со антиоксиданси кои се сојузници во борбата против ракот, а исто така е богат со влакна неопходни за организмот.
Богат е со витамин Б9 кој го одржува здраво срцето и уште се нарекува фолна киселина. Затоа се препорачува и за трудници.
Гравот содржи и витамин Б1 кој ја подобрува работата на мозочните клетки.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт