Вкусни крцкави копанчиња кои одлично одат со секое јадење. Може да ги послужите со помфрит или зеленчук на скара и да уживате во вкусот.
Состојки:
- 4 копани
- 1 лук
- 1 лажиче кечап
- 1 лажиче сенф
- 1 лажиче оригано
- 2 лажиче масло
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Во сад ставете го исечениот лук, ориганото, сенфот, кечапот и маслото. Потоа ставете малку сол и бибер и мешајте.
- Копаните ставете ги во садот со сосот и оставете ги да отстојат во фрижидер.
- По два часа, ставете ги на тава со масло и печете околу 40 минути на температура од 160 степени.
Печени тиквички со пилешко и зеленчук
Полнет ананас со ориз и пилешко
Шпагети со гриловано пилешко и песто сос
ВИДЕО: Рецепт за пилешко со 40 чешниња лук
Многу вкусно: Потпечена тава со пилешко месо и печурки
Посно и вкусно: Фурнарини за 1 минута