Кога немате идеја за ручек тркнете во продавница и купете пилешко месо и павлака и направете вкусен специјалитет во вашата кујна
Состојки:
- 3 пилешки копани
- 6 кругови шунка
- 200 гр кашкавал
- 2 јајца
- 1 павлака
- оригано
- сол
- црн пипер
- црвен пипер
Начин на подготовка:
- Половина час ги вариме копаните, а потоа го сецкаме месото и го редиме во подмачкано тавче со масло.
- Врз копаните се ставаат круговите шунка, па кашкавалот, ориганото и зачините. На крај ставете рамномерно во тавата од црвениот пипер.
- Во посебен сад се ставаат павлаката и јајцата, се матат, па се посипува најгоре од оваа смеса.
- Се пече во загреана рерна на 200 степени околу 10 минути.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk
Печени тиквички со пилешко и зеленчук
Полнет ананас со ориз и пилешко
Шпагети со гриловано пилешко и песто сос
ВИДЕО: Рецепт за пилешко со 40 чешниња лук
Многу вкусно: Потпечена тава со пилешко месо и печурки
Посно и вкусно: Фурнарини за 1 минута