Летните горештини се време кога сакаме да поминеме што е можно помалку време во кујната, а да приготвиме нешто вкусно и лесно.
Овој летен специјалитет ни го испраќа Илија, кој уште го нарекува и саганаки.
Состојки:
- јајца
- домати
- магдонос
Начин на готвење:
- Во зависност од тоа за колку луѓе готвите, го правите балансот и количината на состојките.
- Доматите се сечкаат на коцки и се пропржуваат додека да пуштат вода.
- Додајте зачини по желба.
- Додајте ги јајцата и мешајте.
- На крај додадете свеж магдонос за вкус и декорација.
На здравје!
Поврзани вести на Gotvi.mk:
Дворот ќе расцвета, домот ќе се разубави: Искористете ги лушпите од јајца
Полнети јајца: Вкусен појадок по едноставен рецепт
Дали некогаш сте виделе долги јајца? – Нема да верувате како се прават
Видео: Дали досега погрешно сме ги пржеле јајцата
Видео: Како да зготвите печени јајца на шкотски начин
Готвите а немате јајце? – еве што може да го замени во кујната