Сервирајте на трпеза вкусно и сочно месо во сос од домати. Одлична комбинација. И мирис и вкус, сè е фантастично.
Состојки:
- 125 гр јунешко или свинско месо
- 400 гр домати за сос
- 1 мала главица кромид
- маслиново масло за готвење
Начин на готвење:
- Исечкајте го месото на коцки. Испечете го месото на тава со маслиново масло.
- Испржете го кромидот па додадете ги доматите исечени на коцки и на крај ставете го и месото. Пржете кратко, додека се да стане компактно.
Сервирајте и уживајте 🙂
Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:
ВИДЕО: Со мелено месо и лименка од пиво направи врвен специјалитет
Замена за пржење: Еве како да подготвите крцкав помфрит во рерна