Направете бело месо со печурки кое е совршено во комбинација со чаша вино.
Состојки:
- 1 кг бело месо
- 400 гр шампињони
- 100 гр кашкавал
- 1 чешне лук
- 2 павлаки
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- На тава со маслиново масло пржете го лукот со месото исечкано на коцки, па додадете ги сечканите печурки и пржете додека не испари водата и не се издинста се. Додадете ги кашкавалот и павлаката.
- Мешајте се и на крај ставете зачини.
- Сервирајте во длабока чинија и декорирајте по желба.
Поврзани вести на Gotvi.mk
Топ 10 највкусни Gotvi.mk рецепти со печурки
Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки