Сите уживаме во вкусот на растопен кашкавал или зденка, а во комбинација со месо е уште повкусно.
Состојки:
- 700 гр стек
- 1 зденка
- 200 гр кашкавал
- сол
- вегета
- ½ мала павлака
Начин на подготовка:
- Стекот се сече на ленти, потоа се пржи на масло, а откако ќе биде готов се става во тава за печење во рерна.
- Павлаката ја ставаме во сад за варење заедно со зденката и со зачините додека не се растопи и соедини смесата.
- Се става смесата врз месото, па се става во рерна додека да се запече.
- Пред да го извадите деликатесот од рерна изрендајте уште малку кашкавал одозгора и печете уште 10 минути.
Поврзани вести на Gotvi.mk
Печени тиквички со пилешко и зеленчук
Полнет ананас со ориз и пилешко
Шпагети со гриловано пилешко и песто сос
ВИДЕО: Рецепт за пилешко со 40 чешниња лук
Многу вкусно: Потпечена тава со пилешко месо и печурки
Посно и вкусно: Фурнарини за 1 минута
Пица лазањи – рецепт кој сите го бараат