Направете вкусно месо со кое ќе бидат задоволни сите на трпезата.
Состојки:
- 6 кременадли
- ¼ шолја јогурт
- 2 лажици мајонез
- 1 лажица сенф
- 1 лажица сок од лимон
- 1 лажица мед
- 1 лажица оригано
Начин на подготовка:
- Исчукајте ги кременадлите додека да станат тенки, па ставете зачини.
- Загрејте масло и пржете ги рамномерно од двете страни.
- Јогуртот, медот, сенфот, мајонезот и солта измешајте ги во садот со оригано. Откако ќе измешате нека отстои 15 минути
- Кременадлите сервирајте ги на чинија и ставете од сосот
Поврзани вести на Gotvi.mk:
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула