Неодолив мирис на сочно месо во кујната:  Ловечки шницли на трпеза

Неодолив мирис на сочно месо во кујната: Ловечки шницли на трпеза

Направете вкусно месо од кое дефинитивно ќе ги илижете прстите.

Состојки:

  • 500 гр јунешко или телешко месо
  • Неколку главици кромид
  • 60 гр брашно
  • Магдонос
  • 2 чаши вода
  • Чаша бело вино
  • Сол
  • Бибер
  • Путер
  • Масло

Начин на подготовка:

  1. Испечете го месото на шницли. Добро исчукајте го и ставете го во брашно, па пржете го. Потоа во истиот зејтин ставете ги главиците кромид, па вратете го месото, а потоа додадете и чаша бело вино. Динстајте и додавајте малку вода.
  2. Ставете сол, па додадете ја преостанатата вода. Помешајте со брашно и додадете 25 грама путер.

 Поврзани вести на Gotvi.mk:

Салата со рукола и пилешко

Полнети тиквици

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула