Направете вкусно месо од кое дефинитивно ќе ги илижете прстите.
Состојки:
- 500 гр јунешко или телешко месо
- Неколку главици кромид
- 60 гр брашно
- Магдонос
- 2 чаши вода
- Чаша бело вино
- Сол
- Бибер
- Путер
- Масло
Начин на подготовка:
- Испечете го месото на шницли. Добро исчукајте го и ставете го во брашно, па пржете го. Потоа во истиот зејтин ставете ги главиците кромид, па вратете го месото, а потоа додадете и чаша бело вино. Динстајте и додавајте малку вода.
- Ставете сол, па додадете ја преостанатата вода. Помешајте со брашно и додадете 25 грама путер.
Поврзани вести на Gotvi.mk:
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса