Направете плескавици на поинаков начин и уживајте во вкусот на убаво месо.
Состојки:
- 500 гр мелено месо
- 1 кромид
- 2 парчиња леб
- 400 мл павлака
- сол
- бибер
- масло
- 3 јајца
- зачини
Начин на подготовка:
- Лебот потопете го во вода, иситнете го на парчиња, па ставете го заедно со кромидот во сад. Меленото месо измешајте го со 1 јајце, а додадете ги и останатите зачини во истиот сад.
- Обликувајте плескавици и пржете ги, па ставете ги во тава за печење, полијте ги со павлаката и останатите две јајца и печете на 200 степени околу 30 минути.
Поврзани вести на Gotvi.mk:
Специјалитет на денот: Пита со мелено месо
Рецепт за вкусна мусака без месо – прсти да излижеш
Телешко месо во сос од буковка
Гнездо од компири со селско месо