Сигурно не сте слушнале дека бананите кои најчесто се јадат свежи, може да се поховаат и од нив да се направи вкусен ручек или додаток на масата. За половина час ќе имате одличен вкус на трпеза.
Состојки:
- 8 банани
- 1 шолја брашно
- 1 шолја вода
- 1 лаж прашок за печиво
- 1 лаж сода бикарбона
Начин на подготовка:
- Брашното изматете го со водата да добиете течна смеса.
- Ставете го остатокот од водата, прашокот за печиво, и содата во садот.
- Бананите исечете ги по должина, убаво поминете ги во смесата и пржете ги на тава со масло.
Уживајте во вкусот!
Поврзани вести на Gotvi.mk:
Вакво нешто не сте јаделе: Топол сендвич со банани и нутела
Напиток кој заменува 100 стомачни
Напиток кој го менува денот – Смути од кафе и банана
Ви здодеа од кафето? – Банана и кикиритки, нешто различно во кујната