Направете вкусен ручек викендов со кој ќе го соберете семејството на маса.
Состојки:
- 500 пилешко бело месо
- 3 чешниња лук
- вегета
- сок од лимон
- брашно
- презла
- 1 јајце
- 3 лажици млеко
Подготовка:
- Месото исечете го на тенки шницли или побарајте тоа да го сторат за вас во најблиската месарница.
- Лукoт иситнете го во длабока чинија, додајте вегета и сок од лимон Се добро измешајте па премачкајте ги парчињата месо.
- Откако ќе отстои 30 минути пржете го месото
- Измешајте јајце со млеко. Убаво поминете гомесото во смесата, па потоа во чинија брашно и чинија со презла
- Испржете го месото.
- Сервирајте го заедно со пржени компирчиња и уживајте.
Поврзани вести на Gotvi.mk:
Печени тиквички со пилешко и зеленчук
Полнет ананас со ориз и пилешко
Шпагети со гриловано пилешко и песто сос
ВИДЕО: Рецепт за пилешко со 40 чешниња лук