Викенд ручек: Уживајте во поховано пилешко со компири

Викенд ручек: Уживајте во поховано пилешко со компири

Направете вкусен ручек викендов со кој ќе го соберете семејството на маса.

Состојки:

  • 500 пилешко бело месо
  • 3 чешниња лук
  • вегета
  • сок од лимон
  • брашно
  • презла
  • 1 јајце
  • 3 лажици млеко

Подготовка:

  1. Месото исечете го на тенки шницли или побарајте тоа да го сторат за вас во најблиската месарница.
  2. Лукoт иситнете го во длабока чинија, додајте вегета и сок од лимон Се добро измешајте па премачкајте ги парчињата месо.
  3. Откако ќе отстои 30 минути пржете го месото
  4. Измешајте јајце со млеко. Убаво поминете гомесото во смесата, па потоа во чинија брашно и чинија со презла
  5. Испржете го месото.
  6. Сервирајте го заедно со пржени компирчиња и уживајте.

Поврзани вести на Gotvi.mk:

Печени тиквички со пилешко и зеленчук

Салата со рукола и пилешко

Полнет ананас со ориз и пилешко

Шпагети со гриловано пилешко и песто сос

ВИДЕО:  Рецепт за пилешко со 40 чешниња лук

Многу вкусно: Потпечена тава со пилешко месо и печурки

Pad Thai со пилешко