Дворот ќе расцвета, домот ќе се разубави: Искористете ги лушпите од јајца

Дворот ќе расцвета, домот ќе се разубави: Искористете ги лушпите од јајца

Доколку ги фрлате лушпите од јајцата правите огромна грешка. Тие може да се искористат за многу нешта во домот. Просечен човек годишно јаде до 200 јајца и ги фрла сите лушпи без да знае каков благодет може од нив да има во домот.

Лушпите може да ги искористите како ѓубриво. Доколку ги сомелете лушпите и ги ставите во некое растение дома или во дворот, ќе забележите позитивни промени.

Ако сакате да им помогнете на малите врапчиња и птици да преживеат, сомелете лушпи и  нахранете ги со нив.

Исто така и земјата околу цвеќињата може да ја покриете со лушпи од јајце за естетски да изгледа поубаво во домот или работното место.

Поврзани вести на Gotvi.mk: 

Полнети јајца: Вкусен појадок по едноставен рецепт

Дали некогаш сте виделе долги јајца? – Нема да верувате како се прават

Видео: Дали досега погрешно сме ги пржеле јајцата

Видео: Како да зготвите печени јајца на шкотски начин

Печен спањак со јајца

Готвите а немате јајце? – еве што може да го замени во кујната

singlepost_text