Дињата е сезонско овошје кое сите го сакаме на трпеза. Одлична е за разладување, но крие и многу здравје во себе.
Содржи многу витамини и минерали, содржи витамин Ц, Б, калциум, калиум, магнезиум, фосфор, железо и бакар. Всушност, таа има три пати повеќе калиум од лубеницата.
Помага за правилна работа на желудникот, побрзо варење на храната, ја подобрува крвната слика и се користи како превенција од појавата на рак.
Затоа не се двоумете, купувајте диња, разладете и уживајте!
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Веднаш на пазар да ја набавите оваа намирница: Брокулата како лек
Зошто не смеете да запалите цигара веднаш по јадењето?
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)
Диетален појадок што ќе ве држи сити
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Појадувајте и ќе слабеете – Еве како да го забрзате метаболизмот
Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?
Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате
ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ
ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината
Прочитај Gotvi.mk рецепти:
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки