Дињата како лек – Свежина и здравје во летните денови

Дињата како лек – Свежина и здравје во летните денови

Дињата е сезонско овошје кое сите го сакаме на трпеза. Одлична е за разладување, но крие и многу здравје во себе.

Содржи многу витамини и минерали, содржи витамин Ц, Б, калциум, калиум, магнезиум, фосфор, железо и бакар. Всушност, таа има три пати повеќе калиум од лубеницата.

Помага за правилна работа на желудникот, побрзо варење на храната, ја подобрува крвната слика и се користи како превенција од појавата на рак.

Затоа не се двоумете, купувајте диња, разладете и уживајте!

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Веднаш на пазар да ја набавите оваа намирница: Брокулата како лек

Зошто не смеете да запалите цигара веднаш по јадењето?

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)

Диетален појадок што ќе ве држи сити

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате

Појадувајте и ќе слабеете – Еве како да го забрзате метаболизмот

Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?

Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате

ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ

ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината

Прочитај Gotvi.mk рецепти:

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Шарена тава со зеленчук и пилешко

singlepost_text