ЕКСКЛУЗИВНО ФОТО: Ѕирнете во внатрешноста на комплексот „Македонско село“

ЕКСКЛУЗИВНО ФОТО: Ѕирнете во внатрешноста на комплексот „Македонско село“

Комплексот „Македонско село“ е пред финиш и се очекува неговото отворање. Се протега на 12.000 квадратни метри, а е лоциран над манастирот „Свети Пантелејмон“.

Во рамките на комплексот, покрај автентични македонски куќи и занаетчиски работилници, ќе има неколку хотели и ресторани.

На јавно наддавање, „Квинс“ и „Тинекс“ беа избрани како најповолни понудувачи и ќе стопанисуваат со комплексот во наредните 20 години.

Погледнете како изгледа „Македонско село“:

Македонско село 2

Македонско село 4

Македонско село 5

Македонско село 3

Прочитај повеќе поврзани вести на Gotvi.mk:

ФОТО: „Македонско село“ – магнет за домашните гости и странските туристи

Автентични куќи, хотел, ресторани… Отворен комплексот „Македонско село“

singlepost_text