Солена бајадера – одлично оди со добро вино

Солена бајадера – одлично оди со добро вино

Ова јадење е вистински специјалитет кој може да го послужите со добро вино. Кога ќе го наредите во тавче и испечете, ќе добиете бои слични на бајадера 🙂

Состојки:

  • 3-4 сварени батаци
  • 300 грама шунка
  • 300 грама кашкавал
  • 2 павлаки
  • 3-4 јајца
  • масло
  • сол
  • црн бибер

Начин на готвење:

  1. Во подмачкано тавче се редат батаците иситнети на парчиња, ставаме сол и црн бибер врз нив. Врз нив ја ставаме шунката, потоа и кашкавалот.
  2. Смесата се полева со јајцата со павлака.
  3. Се пече на загреана рерна на 220 степени 15-20 минути.

Сервирајте со свеж домат и краставица. На здравје!

Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:

Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки

Гнездо од компири со селско месо

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Селско месо по едноставен рецепт

Турли тава со пилешко месо

Печени шницли со зеленчук

Повеќе Gotvi.mk рецепти за главни јадења

Пекабеско шунки дизајн

singlepost_text