Зошто никогаш не треба да правите чај во два пати зовриена вода?

Зошто никогаш не треба да правите чај во два пати зовриена вода?

Меурчињата се знак дека водата зоврила, а на хемиско ниво се случуваат посложени процеси. Со зовривањето на иста вода неколку пати, содржината на кислородот се менува и се појавуваат потенцијално опасни супстанции, со што му наштетуваме на нашиот организам.

Провриената вода е одличен начин да се убијат бактериите, но ако неколку пати ја зовриете истата вода, опасни гасови и отровни супстанции како арсеник, нитрати и флуор можат да се формираат како резултат на промената на хемиската структура.

Вишокот вода никако не го внесувајте во организмот туку зачувајте го за полевање на цвеќињата или некоја друга работа во домаќинството, но никако за пиење и јадење.

Прочитај летни Gotvi.mk вести:

Со Нордиска диета слабејте без гладување

Протеините – основа на ефикасните диети

ВАЖНО: 5 намирници за рамен стомак ова лето

Мед диета: Ослабете 2 килограми за 3 дена

Брза диета според вашата градба на тело

Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот

Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории

Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате

Прочитај Gotvi.mk рецепти:

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)

Диетален појадок што ќе ве држи сити

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Шарена тава со зеленчук и пилешко

singlepost_text