Палента со кашкавал и пармезан

Палента со кашкавал и пармезан

Кога сакате да комбинирате нешто вкусно, здраво и хранливо, палентата е одличен избор. Прочитајте го овој вкусен рецепт на Ана и задолжително пробајте го 🙂

Состојки:

  • 250 гр палента
  • 800 мл вода
  • 1 лажичка сол
  • 1 лажица путер
  • кашкавал
  • пармезан

Начин на готвење:

  1. Загрејте ја водата во сад на умерена температура додека не почне да врие. Во меѓувреме во водата додадете ја солта.
  2. Потоа додадете ја палентата и мешајте додека не се згусне.
  3. Тргнете го садот од оган и додадете го путерот. Повторно промешајте.
  4. Сервирајте во 2 чинии.
  5. Одозгора изрендајте го кашкавалот и наросете го пармезанот по вкус. За овој рецепт Ана употребила гауда кашкавал.

На здравје!

Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:

Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот

Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории

Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате

Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?

Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате

ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ

ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината

Прочитај Gotvi.mk рецепти:

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)

Диетален појадок што ќе ве држи сити

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Шарена тава со зеленчук и пилешко

singlepost_text