„Искрено, не знам од каде ми дојде оваа идеја. Седев со мајка ми и разговаравме за новините кои можам да ги воведам во пекарата, а во исто време тоа да биде иновативно. Само и реков, ајде да направиме благ бурек“, вели Мара, 27годишната сопственичка на оваа пекара за српки „Блиц“.
Таа дополнува дека на почетокот овој бурек со еурокрем и плазма го барале само помладите генерации, додека од ден на ден се бара парче повеќе од сите генерации.
Мара истакнува дека начинот на правење е ист како и за другите типови бурек, а вкусот на овој бурек е сличен на блага палачинка. Сè се прави рачно, без адитиви, а главниот пекар е од нашата земја, Македонија 🙂
Цената за 1 килограм од бурекот со еурокрем и плазма е 5 евра или околу 300 денари.
Епа македонски пекари, или направете нешто друго иновативно, или превземете го рецептов, па и ние да го пробаме овој специјалитет.
Целата сторија можете да ја прочитате на веб страната на Блиц на следниот линк: http://www.blic.rs/vesti/beograd/burek-sa-eurokremom-i-plazmom-prodaju-i-po-15-tepsija-dnevno/lznp6w5?ref=fbblic
Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)
Зошто не смеете да запалите цигара веднаш по јадењето?
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Појадувајте и ќе слабеете – Еве како да го забрзате метаболизмот
Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?
Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате
ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ
ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината
Прочитај Gotvi.mk рецепти:
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Шарена тава со зеленчук и пилешко
Фото: Mondo.rs