Најдобриот рецепт за вкусна домашна проја.
Состојки:
- 1 чаша Екстра бело брашно тип 400 од Жито Лукс
- 3 јајца
- 1 чаша млеко
- 1/2 чаша кисела вода
- 2 чаши пченкарно брашно
- 1/2 чаша масло за јадење
- 1 ќесичка прашок за печиво
- 200 гр рендано сирење
- сол по вкус
- 150 гр ситно исечкан праз
Начин на подготовка:
- Јајцата се матат, постепено се додаваат млекото, маслото за јадење, киселата вода, двете брашна измешани со прапокот за печиво, солта и на крај сирењето и празот.
- Се мешаат додека се изедначи смесата.
- Се истура во подмачкан плех и се пече на 220°С, 30 до 40 минути.
Добар апетит!