Медени срца

Медени срца

Изненадете ги вашите сакани со овие неодоливи домашно приготвени медени срца.

Состојки: за тесто:

  • 500 гр Екстра бело брашно тип 400 од Жито Лукс
  • 250 гр мед
  • 100 гр шеќер
  • 150 гр маргарин
  • 1 јајце
  • 10 гр какао
  • 2 мали лажички цимет
  • 1 ќесичка прашок за печиво
  • 100 гр ситно сечкани бадеми

Состојки за филување:

  • 2 пудинга од ванила
  • 1/2 л млеко

Начин на подготовка:

  1. Медот, шеќерот и маргаринот се загреваат на средна температура се додека целосно не се стопат.
  2. Се остава смесата да се излади. Брашното се меша со останатите состојки и со изладената смеса од маргарин, мед и шеќер.
  3. Тестото добро се изедначува и се остава покриено 3 часа. Потоа се развива кора со дебелина од 1,5cm и од неа со калап се вадат срца кои се редат во плех.
  4. Се печат на 180°С околу 15 минути.
  5. Срцата се лепат едно со друго со предходно подготвен и оладен пудинг од ванила.

Уживајте во слатките моменти!

Екстра бело брашно тип 400 Жито Лукс