Јадење на кое нема насит 🙂 Одлично е и за време на пости, но и како дел од секој ручек или вечера.
Состојки:
- 7 зелени крупни пиперки
- 3-4 чешниња лук
- 2 домати средна големина
- масло
- сол
Directions
- Зелениот пипер се пече, а потоа се лупи и се сече на парчиња по должина.
- Претходно во посебен сад се толчи лукот со сол и потоа дел по дел се додава пиперот. Сето тоа заедно се толчи со лукот.
- На крај се додава црвен домат кој е веќе потпечен и излупен. По вкус може да употребите и свеж домат исечен на парчиња. Доматот се додава во садот и се толчи заедно со лукот и пиперот.
- На крај, подгревате малку масло за готвење и попарете ги состојките во садот.
На здравје!
Фото: Ресторан Паце, Кочани
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Брза даска кога ќе ви се најават гости
ФОТО: Традиционална македонска даска
Омилената даска за мацкање на Влатко