За сите кои обожаваат супи и сакаат да пробаат нешто различно, ова е рецептот 🙂
Состојки:
- 2 моркова
- 1 кромид
- 2 чешниња лук
- 4 cm пашканат
Начин на готвење:
- Ставете го парчето мисирка да се вари. Во водата во која се варела мисирка (околу 1,5 л) се додаваат сите намирници освен јајцето.
- Откако ќе се сварат се пасираат во посебен сад надвор од водата во која се вареа.
- Во меѓувреме, во водата се додава јајцето.
- Кога смесата ќе ја испасираме убаво и изедначиме ја враќаме во водата. Така се проварува уште 10 минути.
- Се декорира со сечкано младо кромитче. Може да се јаде со една лажица павлака, јогурт или кисело млеко.
На здравје!
Прочитај поврзани рецепти:
Мисиркина супа со просо и овесни снегулки
Телешка супа со куркума и брокула