Неодоливо: Топ 10 мафин рецепти

Неодоливо: Топ 10 мафин рецепти

Мафините можете да ги приготвите во солена и блага варијанта, а за многу мафин рецепти не ви се потребни повеќе од 5 минути.

Сеуште не е разјаснето дали зборот „мафин“ кој прв пат се споменува во 1703 година е од германско или француско потекло, но која теорија и да ви е поблиска имал исто значење – мала торта.

Секако, кај Британците има најпрецизни стандарди за точните димензии на секој мафин, а како и за многу други јадења, мафините ја добиле својата најголема популарност откако станале официјален дел од книгите за готвење во САД во 19 век.

Cupcakes Капкејк мафини

Малата инвестиција во калап за мафини има многу голема вредност и исплатливост 🙂