Ќе се изненадите колку брзо се подготвува овој интересен и многу вкусен јапонски специјалитет. Прочитајте што ви е потребно и како да го подготвите овој рецепт на Ана:
Состојки:
- димен лосос тенки парчиња
- ориз
- кокосово масло за готвење
- хималајска сол
Начин на готвење:
- Сварете го оризот со малку кокосово масло за готвење. Посолете со хималајска сол.
- Оризот се приготвува на начин што ќе биде леплив.
- Купете вакумиран димен лосос исечен на тенки парчиња од најблискиот маркет.
- Од оризот направете елипсовидни топчиња со големина на багет лепче. Врз оризот ставете парче од димениот лосос.
На здравје!
Прочитајте повеќе рецепти:
Како да зготвите вкусен лосос?
Диетален појадок што ќе ве држи сити