Колку вкусни јадења и вистински деликатеси има на ова поднебје 🙂 Доколку не постите и сакате луто, задолжително направете го овој деликатес.
Состојки:
- 500 гр урда
- 3 јајца
- млад кромид
- феферонки
- масло за готвење
- зачини
Начин на готвење:
- На загреано масло ја ставаме урдата да се пропржи.
- Кромидот убаво го миеме, го сецкаме на помали парчиња и го ставаме да се пржи заедно со урдата.
- Феферонките исто така ги сецкаме на кругчиња и ги додаваме кај останатите состојки.
- На крајот ги додаваме изматените јајца и откако убаво ќе се испржат сите состојки зачинуваме по желба. Ако јадете многу луто, задолжително зачинете и со буковец 🙂
Готви со љубов и уживај во храната!
Прочитајте повеќе рецепти:
Најдобар рецепт за вртена пита
ВИДЕО: Готварски трик – како одеднаш да излупите 3 варени јајца