Меко, сочно и превкусно динстано месо. Прочитајте го овој рецепт и уживајте во готвењето.
Состојки:
- 600 гр телешко месо
- 1 поголема главица кромид
- 1 -2 моркови
- 1 свежа пиперка
- печурки
- магдонос
Начин на готвење:
- Месото исечете го на поголеми парчиња (како на фотографијата) и ставете ги исецканите моркови, кромидот, пиперката, лажичка црвен пипер, додадете сол, мелен црн пипер и ловоров лист.
- Доколку има потреба додадете лажичка брашно.
- Додадете ги и печурките и варете на тивок оган додека да се свари месото.
- Ставете го месото со сите состојки во тава за печење. Печете на температура од 200 степени додека месото не фати печена кора и румена боја.
- Извадете го месото и сервирајте го со печурките и сосот/водата од тенџерето.
Повеќе рецепти со телешко месо тука
Рецепт за телешка чорба со домашно лепче тука
Повеќе рецепти со печурки тука
Превкусно 🙂 Имајте добар апетит!