Марјан Велковски ни открива одличен начин како да подготвиме вкусен и крцкав помфрит во рерна:
Состојки и начин на готвење:
- Потребни се 6 до 8 големи компири кои се лупат и сечат на крупни долги ленти.
- Компирчињата се намрсуваат со масло за јадење.
- Врз садот за печење ставаме хартија за печење на која ги редиме раздвоени парчињата компир.
- Зачинуваме со сол, бибер, кари и други зачини по желба.
- Се печат во загреана рена на 250 степени околу 30 минути.
Комбинирајте го со млечни, сувомесни производи или сосеви по ваш избор.
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
Повеќе рецепти со компири тука
Уживајте во овој превкусен крцкав компир за целото семејство 🙂