Овошна ужинка која ти дава енергија

Овошна ужинка која ти дава енергија

Кога ќе седнеме на ручек или вечера, важно е да не се прејадуваме, туку да изедеме колку ни е доволно, истакнува Елена Трајковска Раткова, советник за исхрана во Wellness 24 Club. Токму затоа ужинките се мостови меѓу оброците.  Еве пример за ужинка на работа или дома која може да ја грицкате помеѓу главните оброци.

Состојки:

  • 1 банана
  • 1 јаболко
  • 10 бадеми

Исецкајте ги бананата и јаболкото и додадете ги во чинијата со бадеми. Каснувајте повремено и уживајте во оваа магична комбинација.

Пријатна ужинка!

*За подетални информации, совети или консултации со Елена Трајковска Раткова, советник за исхрана во Wellness 24 Club, контактирајте ја на нејзиниот Facebook профил или преку e-mail: etrajkovska@gmail.com

singlepost_text