Неверојатно вкусен македонски специјалитет. Оние што го јадат не знаат за насит. Еве како да подготвите домашна пача по рецепт на Јелица.
Состојки:
- 2 свински коленици
- 2 литри вода
- 6-7 чешниња лук
- Сол
- зачини
Начин на готвење:
- Колениците убаво се варат околу 2-3 часа со малку сол во 2 литри вода.
- Откако ќе се сварат во тенџерето треба да остане 1 литар течност.
- Месото се вади од коските и се става во сад во кој има истолчено 6-7 чешниња лук.
- Се додаваат зачини и се посипува со течноста од тенџерето.
- Се остава да отстои на ладно 5-6 часа.
По желба одозгора можете да додадете и варено јајце како на фотографијата. На здравје!