Ако имате дилеми дали интегралните шпагети се еднакво вкусни како и обичните, ве уверуваме дека тоа е така. Не е голема филозофија да сварите интегрални шпагети, а начинот на готвење е ист како и за обичните шпагети.
Состојки:
- 1/2 пакетче интегрални шпагети
- 100 грама кромид
- 20 грама феферонки
- доматен сос или кечап
- маслиново масло, малку сол, црн пипер и оригано
Начин на готвење:
- Сварете ги интегралните шпагети според упатството на кесичката.
- Откако ќе се сварат, убаво исцедете ги и полијте ги со малку маслиново масло, а додајте и црв пипер и оригано.
- Исецкајте ги младиот кромид и феферонките на мали парчиња.
- Сервирајте ги шпагетите во посебен сад и додајте повеќе доматен сос или кечап. Одозгора ставете ги сецканите млад кромид и феферонки.
- По избор, можете да додадете и мала конзерва туна.
На здравје!