Tag: цедалка

Pastes, Tips & Tricks

Тестенините нема да се лепат по варењето – Има важен трик со цедењето

Кога варите тестенини, има едно важно правило да не се лепат, поврзано со цедењето. Макароните, шпагетите или што и да готвите,  веднаш се цедат во цедалка, бидејќи ако ги оставите во водата во која се вареле уште кратко, ќе се згуснат, набабрат и ќе се лепат.Следен пат пробајте вака. Уживајте! […]

Tips & Tricks

Вака тестенините нема да се лепат – има едно важно правило

Кога варите тестенини, има едно важно правило да не се лепат. Имено, по варењето веднаш се цедат во цедалка, бидејќи ако ги оставите во водата во која се вареле уште кратко, ќе се згуснат, набабрат и лепат.Веднаш се цедат и служат. Добар апетит! Повеќе рецепти на Gotvi.mk: ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа […]