Tag: ракавици

Tips & Tricks, Видео

Видео: Како правилно се вадат ракавици – Вака не ризикувате да допрете бактерии од нив

Во периодот на Корона пандемијата, многу е важна хигиената, да носиме ракавици и маска, а важно е кога веќе ставаме ракавици и како ќе ги извадиме од нас. Има посебен начин за тоа, за да не сме пак во контакт со бактерии, а се е прикажано на видеото, како да […]

Tips & Tricks

Задолжително користете ракавици кога миете садови – еве зошто

Некои од нас кога рачно мијат садови користат, некои не, но се препорачува да користите ракавици за миење секогаш кога сте во кујната и ја правите оваа обврска. Имено, освен што подобро ќе ги држите садовите, нема да се лизгаат и убаво ќе се измијат, со ракавици ги штитите рацете […]