Tag: прска

Tips & Tricks

Нема веќе неред и масни дамки: Вака маслото нема да прска во тава

Сите знаеме колку е напорно, колкав проблем е прскањето на маслото од тава и колку создава неред и нечистотија. Сепак, има лесен начин како да не треба да чистите по пржењето во тава. Се што треба е само еден трик. Ставете малку сол во маслото и верувајте ќе го сведете […]

Tips & Tricks

За маслото да не прска при пржење – има лесен трик, нема да се горите повеќе

Лесно, корисно и евтино, има еден трик за маслото да не прска кога готвите. Верувале или не, се што треба е само да додадете малку сол. Повеќе од тавата нема да прска. Исто така, постои и втор трик, кој се состои од тоа да додадете неколку зрна грав. На тој […]