Tag: отпадно масло за јадење

Повеќе, Препораки

Ви требаат само 2 минути да се вклучите во една нова еко акција – Еве како да го собирате искористеното масло по готвењето

Сите уживаме во готвењето, а особено во приготвените јадења како помфрит, пирошки, крокети, пржени лепчиња или ќофтиња, како и поховани маслинки, зденки, тиквички… Знаеме што е вкусно, но каде го фрламе искористеното масло при готвењето? Најчесто во мијалникот или во одводните цевки, а неретко тоа придонесува за затнување на одводите […]

Повеќе, Препораки

„Рециклирај и донирај“ – Еко-хуманитарен проект на Суниленс и Здружението Љубезност

Зголемување на еколошката свест и практиките за селектирање и собирање на отпад кај граѓаните како и поддршка за социјално загрозените семејства е целта на еко-хуманитарниот проект „Рециклирај и донирај“ кој заеднички го спроведуваат овластената компанија за управување со отпадни масла и масти за јадење „Суниленс“ и Здружението „Љубезност“. Во рамките […]