Tag: испитување

Повеќе

Наместо лек за Алцхајмер му го давала ова

Алцхајмеровата болест е тешка и предизвикува губење на памтењето. Педијатарот Мери Т. Њупорт го подели светот со својата приказна која спаси живот.Таа на својот сопруг на кој му била дијагностицирана оваа болест, му давала само една намирница од кујната, наместо лековите кои не му помагале. Стив изгубил желба за борба, […]

Забава

Дали здравата храна не прави попривлечни?

Истражувањата на група психолози на Универзитетот Сент Ендруз го анализирале консумирањето на овошје и зеленчук, и тоа како тие влијаат на нашето тело.Според учесниците кои биле дел од истражувањето, оние кои шест дена јаделе овошје и зеленчук и својотначин на живот го замениле со здрава исхрана, биле оценети како попривлечни […]