Tag: Д

Препораки

Особено важен за пензионерите – Витамин неопходен за телото

Витаминот Д е единствениот кој нашето тело е способно само да го произведе, а е многу значаен за нашето здравје.  Витаминот е многу стабилен и спаѓа во групата витамини кои се растворливи во масти, а помага коските да бидат јаки, го намалува ризикот од остеопороза, штити од зболувања и артритис. […]

Препораки

Витаминот Д му е неопходен на телото – Го има во овие намирници

Витаминот Д е единствениот кој нашето тело е способно само да го произведе, а е многу значаен за нашето здравје.  Единствен услов за телото да го создава овој витамин е да биде изложено на сонце. На овој начин витаминот Д се синтетизира, додека останатите неопходни количини се внесуваат преку исхраната. […]

Препораки

Стомакот ви е надуен? – овој витамин ќе го израмни за секунда

Сите знаеме колку е непријатно чувството на надуеност во стомакот, особено кога треба некаде да одиме.Сепак, среќна околност е тоа што постои лек и тоа природен од вашата кујна. Ако стомакот ви е надуен се што ви треба е витамин Д. Еден од начините да бидете сигурни дека имате доволно […]