Tag: дрвени

Tips & Tricks

Вратете го сјајот на дрвените врати и прозорци дома – не фрлајте пари за фарбање, направете вака

Ако дома имате дрвени врати или прозорци кои долго не се лакирани, можете да им го вратите сјајот со една намирница од кујната. Потребно е да земете крпа и да и ставите малку загреано или млако лененео семе, па да ги пребришете вратите и дрвените врати и прозорци. Верувајте ќе […]

Tips & Tricks

Како да го продолжите рокот на дрвените лажици – вака нема да се ронат

Сите знаеме дека дрвените лажици за готвење се многу корисни и практични, но по одредено време почнуваат да се ронат и да застаруваат.За да ви траат подолго, следете ги овие чекори: По секоја употреба добро мијте ги под млаз со топла вода, со минимално користење детергент за садови. Може да […]