Tag: донирај

Повеќе, Препораки

„Рециклирај и донирај“ – Еко-хуманитарен проект на Суниленс и Здружението Љубезност

Зголемување на еколошката свест и практиките за селектирање и собирање на отпад кај граѓаните како и поддршка за социјално загрозените семејства е целта на еко-хуманитарниот проект „Рециклирај и донирај“ кој заеднички го спроведуваат овластената компанија за управување со отпадни масла и масти за јадење „Суниленс“ и Здружението „Љубезност“. Во рамките […]

Повеќе, Препораки

Рециклирај и донирај: Собирање на отпадно масло од домаќинства

„Рециклирај и донирај“ е заеднички еко хуманитарен проект на Здружението „Љубезност“ и компанијата „Суниленс“, чија цел е зголемување на еколошките вредности и практики кај населението преку масовна акција за собирање на отпадно масло за јадење од домаќинствата, кое претставува потенцијален загадувач на сите екосистеми во природата. Секое домаќинство што ќе […]

Tips & Tricks, Препораки

Од отпадно масло до енергија – Вклучи се во еко акцијата на Суниленс

Отпадните масла за јадење се создаваат во големи количини секој ден. Поради несоодветното отстранување на овој вид на отпад, тој претставува најчест причинител за загадување на водата, почвата и на 1/4 од сите загадувања. Следејќи ги интернационалните практики на циркуларна зелена економија, во 2009 година Суниленс започна со собирање, складирање, […]